Nieuwsbrief nr. 2 - winter 2011

PARTIJ VOOR DE VRIJHEID NOORD-BRABANT

Download de nieuwsbrief in PDF-formaat

Openbaar subsidieregister

Alle Brabanders hebben recht om te weten waar hun belastinggeld heengaat en wat er mee wordt gedaan. Eén van de speerpunten van de PVV Noord- Brabant in het verkiezingsprogramma is het openbaar maken van subsidies. Wij hebben daarom gepleit voor een openbaar subsidieregister waarop iedere burger dit kan inzien.

Wij zijn daarom zeer tevreden met het feit dat het college deze mening inmiddels ook is toegedaan. Begin 2012 kunt u op de website van de provincie alle subsidies inzien!

 

Even voorstellen!

Het eerste jaar voor mij als fractievoorzitter van de PVV is erg snel voorbijgegaan. Een jaar van wisselende diepte- en hoogtepunten op zowel persoonlijk als politiek vlak. Op persoonlijk gebied is alles onder controle met goede vooruitzichten en dus kan ik mij volledig richten op de politiek in Provinciale Staten. Met een fantastische fractie en fractieondersteuning hebben we in het eerste jaar als oppositiepartij veel geleerd maar zeker ook laten merken dat de PVV vertegenwoordigd is in de Staten. Deze PVV fractie zal haar verkiezingsbelofte aan de kiezer nakomen. We zullen dan ook onder andere blijven ageren tegen grote subsidiestromen waarvan we niets terug zien.

Ik wens u allen fijne feestdagen en het beste voor 2012.

Ronald Dol.
Fractievoorzitter PVV Noord-Brabant.


 

PVV talenten

De PVV heeft een flinke groei doorgemaakt de afgelopen jaren en de verwachting is dat deze groei zich zal doorzetten.

Voor de volgende verkiezingen willen wij mensen gaan trainen. Deze groep zal regelmatig bij elkaar komen om "opgeleid" te worden voor de volgende verkiezingen .

Heeft u interesse om hieraan, vrijblijvend, deel te nemen dan kunt u een e-mail met motivatie en cv sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaatst u dan het woord "PVV Talent" in het onderwerp.


 

VOLG ONS OOK ONLINE!

PVV Noord-Brabant: www.pvvnoordbrabant.nl

Twitter: twitter.com/#!/pvvnoordbrabant

Facebook: www.facebook.com/PVVNoordBrabant

Youtube: www.youtube.com/user/PVVBrabant


 

PVV Noord-Brabant In de Media:

PVV: Bomen op dak bibliotheek Tilburg weggegooid geld

De Brabantse PVV-fractie vindt de dennenbomen die eind oktober op het dak van de bibliotheek in Tilburg zijn geplaatst "bizarre geldverspilling". De partij heeft hierover statenvragen gesteld.

Het stadsbos op de bieb moet de luchtkwaliteit van Tilburg verbeteren. De gemeente en provincie hebben volgens de PPV 100.000 euro in het project gestoken.

De PVV denkt dat de bomen nagenoeg niets bijdragen aan schonere lucht. De partij had liever groene hagen langs de cityring gezien, die een deel van de fijnstof zouden opvangen.
Behalve de dennenbomen is er op het dak van de bibliotheek ook nog honderdvijftig vierkante meter sedum aangebracht. Sedum is een soort vetkruid dat gaat zorgen voor wateropslag.

Bron: Omroep Brabant, Voor meer info lees de statenvragen hier: http://www.pvvnoordbrabant.nl/index.php/component/content/article/724-statenvragen-subsidie-voor-25-kerstbomen-op-dak-van-bibliotheek-tilburg.html

 

PVV tegen apart islamitisch verzorgingshuis

Het apart verzorgen van demente allochtone ouderen zorgt niet voor versterking van tegenstellingen in de samenleving. Dat zegt de provincie in reactie op vragen van de PVV in Provinciale Staten over verzorgingshuis Sefkat in Boxtel. Daar worden achttien Marokkaanse en Turkse ouderen verzorgd.

De PVV vindt dit 'integratieontmoedigend', maar daar is de provincie het helemaal niet mee eens. In de antwoorden aan de PVV schrijft het provinciebestuur van mening te zijn 'dat wanneer mensen oud en hulpbehoevend zijn, aan hen de zorg geboden moet worden die past bij hun levenswijze'.

De provincie schrijft ook dat verzorgingshuis Sefkat in Boxtel een provinciale subsidie heeft gekregen van 25.000 euro, en dat er waarschijnlijk nog 40.000 euro volgt.

Bron: Omroep Brabant, Voor meer info lees de statenvragen hier: http://www.pvvnoordbrabant.nl/index.php/component/content/article/720-statenvragen-pvv-islamitisch-verzorgingshuis-ontmoedigt-integratie.html

Ronald Dol op Omroep Brabant over verzorgingshuis Sefkat: http://www.youtube.com/watch?v=IFaNCxT_BVw