Nieuwsbrief nr. 1 - september 2011

Nieuwsbrief PVV Noord-Brabant

Nummer 1

Download hier de nieuwsbrief in PDF-formaat:  Nieuwsbrief_PVV_Noord-Brabant_nr11.pdf

 

Beste PVV-ers,

Hierbij de eerste nieuwsbrief van de PVV Noord-Brabant.

Met deze nieuwsbrief willen we iedereen op de hoogte houden van de activiteiten van de Noord-Brabantse PVV-fractie.

 

Na de verkiezingen: regeren of oppositie?

Na de verkiezingen van 2 maart is de tijd voor de 8 nieuwe PVV-statenleden omgevlogen. Hoewel we door de Haagse mensen goed waren voorbereid op het werk in de staten, hebben we in een half jaar tijd enorm veel bijgeleerd en ervaringen opgedaan.

Na de verkiezingen gaf de komst van informateur Wiegel ons het vertrouwen dat we wellicht onze ambitie konden waarmaken, namelijk deelname aan het college van Gedeputeerde Staten. Al vrij snel bleek echter die bizarre coalitie tussen VVD, CDA en SP toch een feit. Dat SP daarbij haar verkiezingsprogramma volledig heeft verkwanseld schijnt haar niet te deren. Alles voor het pluche kennelijk ....

Ondanks dat we buiten de bestuursverantwoordelijkheid zijn gehouden, hebben we het provinciehuis wel laten merken dat wij er zijn ! Zo hebben we scherpe statenvragen gesteld over een veelheid aan onderwerpen en stevige betogen gevoerd, vooral over het slappe nietszeggende bestuursakkoord van de coalitie.

Vragen, betogen, moties en de pers

Van de diverse mogelijkheden die de fractie tot haar beschikking heeft om de kiezers te vertegenwoordigen wordt flink gebruik gemaakt.

Zo zijn er bijvoorbeeld statenvragen gesteld over de verbouwing van het Provinciehuis die volgens GS bijna 34 miljoen € moet kosten, over het idiote plan om BrabantStad Culturele Hoofdstad 2018 te maken (kosten 100 miljoen €), over de aanhoudende overlast van het Marokkaanse straattuig in Helmond, over de instandhouding van de Venbergse watermolen in Valkenswaard, de subsidie voor elektrische fietsoplaadpalen en het in het buitenland uitstaande kapitaal van de provincie.

Martijn Kap publiceerde diverse opiniestukken in de Brabantse pers. Ook werden reeds diverse moties ingediend waaronder een over toerisme en recreatie, over de Brabantse Verkoopgarantie, over het behoud van het Helmondse BZOB-bos en over een openbaar subsidieregister

Statenvragen, moties en betogen zijn terug te vinden op onze website www.pvvnoordbrabant.nl

Nieuws van het vrijwilligersfront PVV Noord-Brabant

Sinds het prilste begin van de partij (toen nog Groep Wilders) kan de PVV steunen op een trouw vrijwilligersfront. Een enthousiast team van ondersteuners die voor de PVV posters plakken en folders verspreiden maar ook meedenken of allerlei nieuwstips melden.

Ben je nog geen vrijwilliger en wil je tijdens campagnes je steentje bijdragen meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Provinciehuis in Den Bosch 29-8-2011

Maandag 29 augustus was een grote groep vrijwilligers te gast op het Provinciehuis in Den Bosch.

Na een hapje en drankje was er een kennismaking met de provinciale PVV-fractie in de Statenzaal, waar natuurlijk ook ruimte was voor vragen en opmerkingen aan de fractie. Daarna volgde nog een interessante rondleiding door het provinciehuis van de historische atoombunker tot aan de 23 ste verdieping waar het uitzicht adembenemend is.

Afsluitend van deze avond werd er nog een drankje gedronken met de fractieleden, waaruit hele leuke en boeiende gesprekken zijn ontstaan. De fractie vond het een geslaagde avond en kijkt er met plezier naar terug!

Wanneer je ideeën hebt voor een vervolgbijeenkomst mag je dit altijd mailen naar het vrijwilligers mailadres.

Met PVV groet,

Frank, Marie-ellen en Anita

Vrijwilligerscoördinatoren