Vervolgvragen n.a.v. beantwoording statenvragen Provinciaal geld naar opvang asielzoekers

Geacht college,

Gedateerd 14 juni ontvingen wij de beantwoording van het College op onze statenvragen van 24 mei 2016 met als onderwerp Provinciaal geld naar opvang asielzoekers[1] (uw kenmerk C2190567/4001485).

De beantwoording leidt tot de volgende vervolgvragen:

1. In vraag 3a informeert de PVV of de bewering volgens het Waalwijks raadsvoorstel dat de kosten van de opvang door Rijk en/of Provincie worden gedragen, klopt. Het antwoord van het college luidt: "Nee".

-Gezien het antwoord van het college, heeft het college de gemeenteraad van Waalwijk al proactief in kennis gesteld van het feit dat zij in het raadsvoorstel onjuist zijn geïnformeerd door hun college van B&W? Zo nee, waarom niet?

2. In vraag 4a informeert de PVV bij het college of de bewoners- en ondernemersinformatie die in Waalwijk is verspreid die stelt dat "De noodopvang wordt betaald door het COA en de provincie.", klopt. Volgens het college is de informatie onjuist.

-Gezien het antwoord van het college, heeft het college de inwoners en ondernemers van Waalwijk al proactief in kennis gesteld van het feit dat zij onjuist zijn geïnformeerd over de financiering van de noodopvang? Zo nee, waarom niet?

Namens de PVV Noord-Brabant,

Patricia van der Kammen

Alexander van Hattem

[1] http://www.pvvnoordbrabant.nl/images/statenvragen/Provinciaal_geld_opvang_voor_asielzoekers_beantwoording_dd_14-06-2016.pdf

 

Beantwoording: pdfVervolgvragen_provinciaal_geld_naar_asielzoekers_beantwoording_dd_12-07-2016.pdf