PERSBERICHT: PVV stelt vragen over sluiten parkeerplaats door drugsdumpingen

Geacht college,

De PVV Noord-Brabant is teleurgesteld dat de parkeerplaats bij natuurgebied Keent bij Ravenstein op slot gaat vanwege het dumpen van afval en vandalisme.

Dit leidt tot de volgende Statenvragen:

1. Heeft dit college kennisgenomen van de beslissing van Brabants Landschap om de parkeerplaats bij natuurgebied Keent te sluiten?[1]
2. Deelt dit college de mening van de PVV dat door de sluiting de goeden onder de kwaden moeten lijden? Zo nee, waarom niet?
3. Deelt dit college de mening van de PVV dat de dumpers en vandalen harder aangepakt moeten en dat er meer ingezet moet worden op bijvoorbeeld intensivering van toezicht en handhaving door de SSiB i.p.v. dat parkeerplaatsen nabij natuurgebieden gesloten worden? Zo nee, waarom niet?
4. Deelt dit college de mening van de PVV dat cameratoezicht een geschikte oplossing is voor de geschetste problematiek, zodat de parkeerplaats open kan blijven? Zo nee, waarom niet?
5. Is dit college bereid om het gesprek aan te gaan met Brabants Landschap, Staatsbosbeheer, de gemeente Oss, Samen Sterk in Brabant (SSiB) en de politie om de parkeerplaats open te kunnen houden? Zo nee, waarom niet?

Namens de PVV Noord-Brabant,

Maikel Boon

[1] De Gelderlander, 21-10-2017, p15.

 

Beantwoording: pdfBrabants_landschap_is_dumpen_zat_beantwoording_dd_14-11-2017.pdf