Statenvragen: Spaanse Wielerronde Vuelta 2015 in Noord-Brabant

Geacht college,

Recentelijk zijn in de regionale en landelijke media berichten verschenen over de problemen bij de organisatie van de Spaanse Wielerronde Vuelta in Nederland in 2015 doordat de provincie Drenthe zijn handen heeft afgetrokken van dit plan. De Provincie Drenthe had voor dit plan € 600.000,- toegezegd maar heeft deze toezegging nu ingetrokken.

De gemeente Breda heeft als beoogd etappeplaats inmiddels zijn steun toegezegd en wil blijkbaar de organisatie van de Vuelta van de Provincie Drenthe overnemen.

Daarbij wil de gemeente Breda kennelijk ook een beroep doen op de Provincie Noord-Brabant om deze wielerronde financieel te steunen.

Wij hebben naar aanleiding hiervan de volgende vragen:

1. Heeft de gemeente Breda met de Provincie overleg gepleegd, formeel dan wel informeel, bestuurlijk dan wel ambtelijk, over de organisatie van de Vuelta in Noord-Brabant? Zo ja, welke verwachtingen zijn gewekt, afspraken gemaakt of toezeggingen in dit verband gedaan door de Provincie?

2. Heeft de Provincie in dit kader, formeel dan wel informeel, bestuurlijk dan wel ambtelijk, financiële toezeggingen gedaan? Zo ja, voor welk bedrag en wat is de status van de toezeggingen? Zo nee, is de Provincie voornemens financiële toezeggingen te doen mocht de gemeente Breda in de nabije toekomst daarom verzoeken?

Hoogachtend,

Namens de PVV Statenfractie,

Jan Kerkhoff