Referenda
Lak aan de eigen burgers kenmerkt het huidige provinciebestuur: het doordrammen van asielzoekerscentra, windparken, gemeentelijke herindelingen, landbouwmaatregelen en prestigeprojecten zonder serieus te luisteren naar onze burgers. De PVV wil dat er wel echt naar onze burgers geluisterd wordt. Daarom wil de PVV via een referendumverordening de mogelijkheid invoeren dat burgers zich kunnen uitspreken in referenda.
Herindelingen
Gemeentelijke herindelingen moeten alleen plaatsvinden als ze van onderop worden gedragen, bij voorkeur gepeild via referenda onder de inwoners van de gemeenten in kwestie. Grootschalige gemeentelijke herindelingen zijn wat de PVV betreft geen uitgangspunt van beleid. Gemeenten kunnen ook op andere manieren zaken efficiënter organiseren.
Stop de massa-immigratie en islamisering van Brabant
Het huidige Brabantse provinciebestuur staat voorop om de massa-immigratie te faciliteren. Tijdens de asielinvasie van 2015 namen Provinciale Staten –uitgezonderd de PVV– een motie “Brabant neemt haar verantwoordelijkheid” aan, met als doel de provincie de opvang en huisvesting van asielzoekers en statushouders zoveel mogelijk te laten faciliteren. Met beroep op deze motie blijft het college van GS sindsdien de asielindustrie mogelijk maken en voorziet daarmee gelukszoekende asieleisers, die vele veilige landen gepasseerd zijn op zoek naar onze welvaart, woningen, uitkeringen en subsidiemogelijkheden.
Alleen de PVV keerde zich tegen deze asielwaanzin en zal dat ook de komende periode blijven doen. De PVV komt wél op voor ónze Brabantse burgers en eist dat deze motie voorgoed van tafel verdwijnt.
In de afgelopen jaren heeft het huidige provinciebestuur geprobeerd om van Brabant één groot AZC te maken: via de zogenaamde regietafels waarvan de stukken niet openbaar werden gemaakt, werden plannen gesmeed om met de ‘Brabantse Aanpak Vluchtelingen’ in vrijwel iedere Brabantse gemeente een asielzoekerscentrum te huisvesten en/of een extra groot aantal statushouders te huisvesten. Bewoners werd nooit iets gevraagd terwijl hun belangen, hun veiligheid en hun leefbaarheid aangetast worden bij het faciliteren van de asielinvasie. De PVV blijft zich verzetten tegen de vestiging van asielzoekerscentra in Brabant. Liever nog worden de bestaande AZC ’s in Brabant gesloten en wordt toewijzing van onze sociale huurwoningen aan statushouders gestopt. In plaats van meewerken aan de huisvesting van statushouders moet onze provincie juist bij het Rijk aandringen op het sluiten van de grenzen en het stoppen van de massa-immigratie en asielindustrie.
De PVV wil de toenemende islamisering van Brabant stoppen en kiest daarom voor deïslamisering: Nederland is geen islamitisch land en zal het ook nooit worden als het aan de PVV ligt. Om bepaalde uitingen van de islam in de openbare ruimte te verbieden heeft de PVV landelijk het initiatiefwetsvoorstel ‘Wet op het verbod van bepaalde islamitische uitingen’ ingediend. De PVV Noord-Brabant steunt dit initiatief met volle overtuiging.
Boerka's en hoofddoekjes zijn tekenen van onderdrukking van vrouwen en passen niet bij publieke functies. Brabantse overheden en instellingen moeten het boerkaverbod strikt handhaven. Halalproducten zijn dieronvriendelijk en een volstrekt onwenselijk teken van oprukkende islamisering.
De PVV wil voorkomen dat er ook maar een cent subsidie naar islamitische organisaties gaat. De islam kan en mag geen voet aan de grond krijgen in ons mooie Brabant: onze vrijheid, eigenheid, onze joods-christelijk-humanistische kernwaarden én onze Brabantse culturele identiteit en tradities moeten leidend zijn.
Stop de eurofilie
De PVV Noord-Brabant wil dat het provinciebestuur onze Brabantse burgers centraal stelt. De agenda van Brabant moet niet de agenda zijn van de eurocratische elites in Brussel, maar de agenda van en voor de Brabanders.
Voor het huidige college is de beleidsagenda van de Europese Unie primair bepalend voor het Brabantse beleid. Belastinggeld wordt daarbij zelfs betiteld als de “Europese euro’s”. Het is echter niet het geld van Juncker of van de EU, maar úw belastinggeld. Het Brabantse geld moet worden ingezet voor noodzakelijke Brabantse kerntaken, en niet om Juncker of Timmermans te behagen.
Om deze eurofiele droom te verwezenlijken heeft het provinciebestuur een uitgebreide lobbycratie opgezet richting Brussel. De macht van de ongekozen eurocraten is echter geen droom, maar een nachtmerrie. Daarom wil de PVV hier een einde aan maken: stop met het Brabantse lobbykantoor in Brussel, stop met het fêteren van eurocraten met (IPO-)netwerkfeestjes, stop met het ‘Huis van de Provincies’ in Brussel. En verwijder de EU-vlag bij het provinciehuis en uit onze Statenzaal.
Wat de PVV betreft moet ons eigen Brabantse belastinggeld wel zoveel als mogelijk terug worden gehaald uit Brussel, maar alleen als het gaat om zinvolle projecten die we toch al zouden uitvoeren, indien daarbij geen millimeter van onze zeggenschap verloren gaat, en indien we niet worden opgezadeld met extra EU-regels. Uiteindelijk moeten we immers helemaal af van de Brusselse bemoeizucht door als Nederland de EU te verlaten.
Weg met bestuurlijke achterkamers
De besluiten die over ons Brabant worden genomen komen meer en meer tot stand via ondemocratische bestuurlijke achterkamers. Dat gebeurde bijvoorbeeld bij de regietafels over de asielopvang in 2015 en begint inmiddels gemeengoed te worden. Ook de zogenaamde ‘klimaattafels’ of overleg in het kader van het Interbestuurlijk Programma zijn voorbeelden van besluitvorming achter gesloten deuren, ver weg van de burger en volledig buiten het zicht van de volksvertegenwoordiging. Voorstellen met ingrijpende gevolgen voor de portemonnee en leefomgeving van onze burgers worden buiten onze democratische zeggenschap om genomen, en verslagen worden niet ter beschikking gesteld.
Het Brabantse provinciebestuur heeft zich geconformeerd aan het ‘Interbestuurlijk Programma’ (IBP) zonder dat Provinciale Staten als volksvertegenwoordiging hier directe invloed, kaderstelling en controle op heeft toe kunnen passen. Hierdoor wordt onze provincie nu geconfronteerd met een in bestuurlijke achterkamers afgesproken pakket van maatregelen dat via de rijksoverheid aan onze provincie wordt opgelegd. Dit zijn onder andere ingrijpende maatregelen op het gebied van klimaat, energie en migranten. Met het IBP wordt een streep gezet door lokale en regionale autonomie: de PVV wil daarom dat de steun van de provincie voor het IBP direct wordt ingetrokken.
Het IPO-lidmaatschap moet worden opgezegd
Het Interprovinciaal Overleg (IPO) is steeds duidelijker een verlengstuk van Brussel aan het worden in plaats van de belangenbehartiger van de provincies die zij zou moeten zijn. Van klimaat- en windturbinelobby tot het hijgerig najagen van de EU-agenda. Brabantse belangen kunnen daarom het beste door de Brabantse bestuurders zelf met een opdracht en een mandaat van de volksvertegenwoordigingworden behartigd, in plaats van overgelaten aan het IPO. Het lidmaatschap daarvan kan worden opgezegd, wat ook veel kosten zal besparen.
En verder:
- Waterschappen onderbrengen bij provincie;
- Regionale bestuurlijke organen opheffen, ook geen Metropoolregio Eindhoven als bestuurlijk speeltje;
- Continueren, doorontwikkelen en verbeteren openbaar subsidieregister: actueel, vindbaar, transparant en verantwoording afleggend;
- Opheffen van bevooroordeelde adviesclubjes zoals het PON en BrabantKennis;
- Zoveel mogelijk transparantie door actieve openbaarmaking van bestuurlijke documenten en open data;
- De Brabantnorm (bovenmatig salaris als weigeringsgrond voor begrotingssubsidies) dient te worden uitgebreid naar álle vormen van subsidie: géén Brabantnorm, dan géén subsidie;
- Geen diversiteitsbeleid of ‘positieve’ discriminatie;
- Onzinsubsidies schrappen;
- Geen betaalde nevenfuncties voor de Commissaris van de Koning en Gedeputeerden;
- Focus op kerntaken provincie: voorkomen moet worden dat de provincie opnieuw subsidies gaat verstrekken aan multiculturele organisaties, ontwikkelingshulpprojecten, ‘krachtwijken’, Turkse seniorenwoningen of islamitische verpleegtehuizen.