PVV verlaat PS-vergadering omdat SP-gedeputeerde vragen volksvertegenwoordiging niet wil beantwoorden

De voltallige PVV-fractie heeft vrijdag de vergadering van Provinciale Staten verlaten, nadat gedeputeerde Van den Hout voor de zoveelste keer weigerde vragen van de volksvertegenwoordiging te beantwoorden. 

Vergaderd werd over de begrotingen van de Brabantse omgevingsdiensten. Provinciale Staten zijn in de gelegenheid om een zienswijze daarop te formuleren. Vragen van PVV fractievoorzitter Alexander van Hattem werden door gedeputeerde Van den Hout bewust niet beantwoord. Ook nadat de gedeputeerde nadrukkelijk gevraagd werd deze in het kader van het kunnen uitoefenen van de volksvertegenwoordigende rol te beantwoorden, weigerde de gedeputeerde halsstarrig.

De PVV fractie heeft daarop besloten de vergadering te verlaten. "Vragen over de beleidskoers van de diensten, vragen over beleid dat feitelijk niet in het takenpakket van de omgevingsdiensten behoort, vragen over personele groei, het zijn bij een begroting legitieme en logische vragen", aldus Van Hattem. "De beantwoording van GS had voor Provinciale Staten bovendien aanleiding kunnen zijn om in de tweede termijn de zienswijze te amenderen. Met de weigering van de beantwoording laat deze gedeputeerde voor de zoveelste keer zien dat hij met volksvertegenwoordigers niets heeft". Voor de PVV-fractie was verdere deelname aan de vergadering daarom niet meer opportuun.