In de Provinciale Statenvergadering van 7 februari waren de linkse partijen – met PvdA en SP voorop – verbaasd dat de PVV een amendement steunde van CDA en VVD tegen een strengere fijnstofnorm voor de veehouderij. De PVV is echter nooit een voorstander geweest van een strengere fijnstofnorm. Het verlagen van de fijnstofnorm met slechts 1,2 microgram/m3 was slechts bedoeld als bestuurlijk compromis richting de Brabantse Milieufederatie en zulke symboolpolitiek biedt geen enkele zekerheid voor de volksgezondheid.

Read More

De Eindhovense Al Fourqaanmoskee is de PVV Noord-Brabant al jarenlang een doorn in het oog. Niet voor niets is deze moskee in ons verkiezingskiezingprogramma expliciet genoemd als een broedplaats voor internationale salafistische stromingen, die berucht is in de wereld. Deze moskee is de afgelopen jaren herhaaldelijk in opspraak geraakt[1] en wordt nadrukkelijk genoemd in rapporten van de AIVD.

Dit weekend, tijdens de Kerstdagen, organiseert deze moskee een 'Arabic Conference' die alleen in het Arabisch wordt aangekondigd, zonder Nederlandse vertaling. Een van de sprekers is de Saoedische imam Al-Arifi, die berucht is vanwege uitspraken over het slaan van vrouwen en het promoten van pedofilie.[2] Dergelijke uitingen hebben niks meer met vrijheid van meningsuiting te maken, wie louter in het Arabisch dergelijke boodschappen wil verkondigen kan beter in Saoedie-Arabië blijven en heeft in Nederland niets te zoeken. De PVV pleit daarom ook in bijgevoegde kamervragen om Al-Arifi als ongewenst vreemdeling te weren.

Read More