PVV Noord-Brabant: Onhaalbare Brabantse stikstofregels in de prullenbak

Komende vrijdag wordt in de Provinciale Staten van Noord-Brabant de Begroting voor 2023 besproken.

De PVV Noord-Brabant maakt van deze gelegenheid gebruik om nogmaals te proberen om de hele versnelling van de transitie veehouderij terug te draaien en de deadline voor nieuwe stallen weer op 2028 te plaatsen, zoals ook eerder met de veehouderijsector klip en klaar is afgesproken. "We zien op dit moment dat innovatieve stalsystemen, die het Brabantse college op onze boeren forceert in het kader van stikstofreductie, door rechters worden afgeschoten, maar tegelijkertijd komt de volstrekt onhaalbare Brabantse deadline van 2024 steeds dichterbij", aldus woordvoerder Landbouw Maikel Boon.

"In 2017 werd de deadline van de aangescherpte milieu-eisen voor Brabantse stallen jaren naar voren gehaald, een vreselijk besluit waar wij destijds al mordicus tegen waren. De PVV waarschuwde toen al dat de deadline van 2024 niet haalbaar is. Om onze boeren de duidelijkheid, rust en zekerheid te bieden die ze verdienen, moeten de onhaalbare Brabantse stikstofregels de prullenbak in. Met de onhaalbare datum van 2024 worden onze boerenbedrijven moedwillig de nek omgedraaid en het lijkt ons onbestaanbaar dat VVD en CDA dit onuitvoerbare beleid nog kunnen steunen.”

Daarom dient de PVV tijdens de begrotingsbehandeling een motie in om het strenge Brabantse beleid te schrappen en aan te sluiten bij de stikstofregels die landelijk gelden.