PVV: VVD en PvdA laten Brabant keihard vallen!

De PVV-fractie in Noord Brabant maakt zich grote zorgen over aanwijzingen dat de verbreding van de A27, inclusief de beruchte brug bij Gorinchem uitgesteld wordt. “Na eerder de aanpak van de ernstig overbelaste A58 uit te stellen, is nu ook deze dagelijkse filetopper kennelijk geen prioriteit meer. Van nota bene een VVD-minister had ik niet verwacht dat zij de automobilist en goederenvervoerder zo hard zou laten vallen,” aldus woordvoerder Harry van den Berg.

“In Brabant hebben we veel verouderde infrastructuur. Overbelaste snelwegen, zoals de A27, de A58 en de A67, maar ook verschillende N-wegen, zoals de N65 en de N69. De PVV is het spuugzat dat er intussen wel 18 miljard uitgegeven wordt aan een stel nutteloze windmolens, er op een achternamiddag dik 500 miljoen wordt overgemaakt aan Brussel vanwege tekorten en dat er van de 245 miljoen euro aan Brabantse opcenten slechts 98 miljoen besteed wordt aan automobiliteit”.

Van den Berg roept Gedeputeerde Staten van Brabant op, de regering er van te overtuigen niet te vertragen, maar juist te bespoedigen, eventueel met voorfinanciering vanuit provinciale middelen. “De economie, de werkgelegenheid, het milieu én de automobilist zijn er bij gebaat. Alle plannen rond de A27, A58 en N65 zijn al ver uitgewerkt, de schop moet en kan in 2014 overal de grond in!

Harry van den Berg

PVV Noord Brabant