PVV Noord-Brabant: Provincie Noord-Brabant blijft blind strooien met publiek geld

Na de provincie-breed gedragen afkeuring voor de exorbitant hoge dagvergoeding van 1500 euro per dag voor Martijn Sanders, toenmalig artistiek directeur van de mislukte kandidaatstelling voor Culturele Hoofdstad, laat Gedeputeerde Staten (GS) in woord en daad blijken hiervan niets te hebben geleerd.

Uit antwoorden van GS op Statenvragen van de PVV blijkt ondubbelzinnig dat de provincie blijft strooien met publiek geld. Enkele voorbeelden.

Het eerste geld van de te besteden 25 miljoen voor het nieuwe Brabantse cultuurfonds Brabant-C is besteed aan een netwerkbijeenkomst en nieuwjaarsontmoeting. Deze bijeenkomst, bedoeld om dit onlangs ingestelde cultuurfonds te promoten, gaat “slechts” 20.000 euro kosten.

Voor de zogeheten Raphael Dialoog, een tweedaags vervolg op het Brabantberaad dat plaatsvindt met dure overnachting in De Ruwenberg, zijn 2 externen ingehuurd om het “totaalproces te faciliteren”. Deze heren, Rottenberg en Ockels, ontvangen maar liefst 25.000 euro per persoon per jaar voor hun bemoeienissen met de Raphael Dialoog. De totale kosten van de conferentie zijn nog onbekend.

De PVV is verbijsterd over de lichtzinnigheid waarmee GS publiek geld rondstrooit en laat weten dat hier het laatste woord nog niet over is gesproken.

Onderstaand de antwoorden op de Statenvragen van de PVV Noord-Brabant.

PVV Noord-Brabant

http://www.brabant.nl/politiek-en-bestuur/provinciale-staten/vergaderstukken-en-besluiten-ps-en-commissies/statenvragen-en-antwoorden.aspx?qvi=52429

http://www.brabant.nl/politiek-en-bestuur/provinciale-staten/vergaderstukken-en-besluiten-ps-en-commissies/statenvragen-en-antwoorden.aspx?qvi=52415