PERSBERICHT: PVV Brabant presenteert unieke oplossing voor Knooppunt Hooipolder

De Brabantse PVV komt aanstaande vrijdag met een voor zover bekend volledig nieuw en volgens hen "verbluffend simpel" idee om knooppunt Hooipolder verkeerslichtenvrij te krijgen, het "keerboogknooppunt".

"Zie het als een soort uitgeklapt klaverblad, het bekende knooppunt met de vorm van een klavertje-4. Het grote voordeel van de Keerboogknoop is dat je veel meer capaciteit hebt, minder geluidsoverlast en dat het ruimtelijk veel makkelijker in te passen is. Daarnaast is het ontwerp heel flexibel, wij hebben al wat varianten en uitbreidingsmogelijkheden bedacht" aldus ontwerper en woordvoerder statenlid Harry van den Berg.


De PVV gaat vrijdag in een motie vragen om nieuwe ideeën de ruimte te geven in infrastructurele vraagstukken, ook als een ander ontwerpproces al loopt. "Het mooie is dat dit keerboogknoopidee gewoon samen met of zelfs na het huidige plan gerealiseerd kan worden, hoewel het de geplande fly-over overbodig maakt".

Van den Berg, die ook nog een uniek idee voor een oplossing bij de N279 in Veghel op de plank heeft liggen, verwacht niet dat deze oplossing voor Hooipolder duurder is dan de huidig voorgestelde oplossing.

 

pdfBegeleidend stuk met daarin de schetsen en de mogelijkheden van de "keerbogenknoop"