PVV Brabant wil einde aan Natura 2000-status natuurgebieden

De Brabantse PVV gaat vrijdag bij het debat over het advies van de commissie Remkes over de stikstofproblematiek door middel van een motie oproepen om een einde te maken aan de bureaucratische waanzin van de Natura 2000-gebieden. De PVV heeft al eerder dit standpunt ingenomen, maar de "stikstofcrisis" heeft pas echt goed blootgelegd hoe noodzakelijk het is om te stoppen met deze EU-dwangmaatregelen.

"Vanwege de status van Natura 2000 en de bijbehorende EU-regeltjes moeten onze boeren kapot en liggen onze bouwsector en infrastructuur op hun gat", aldus woordvoerder Maikel Boon. "En waarom? Alleen om te voorkomen dat een klein beetje stikstofdepositie ervoor zorgt dat gras, brandnetels en bramen gedijen in Natura 2000 gebieden. Omdat in een papieren werkelijkheid het ene type natuur wat meer beschermd zou moeten worden dan het ander zit Brabant op slot, dus laten we stoppen met deze onzin."

De PVV is dan ook van mening dat onze natuur prima kan zonder Brussels label en wil daarom dat GS de minister verzoekt om de aanwijzing van de Natura 2000-gebieden in te trekken, hetgeen mogelijk is via de wet natuurbeheer.