PERSBERICHT: PVV Brabant wil maximumsnelheid verhogen op meerdere Brabantse wegen

De Brabantse PVV-fractie dient vandaag een motie in om harder te mogen rijden op enkele wegen rond Eindhoven en Den Bosch. De snelheid op de Randweg bij Eindhoven (N2), de weg tussen Den Bosch en Veghel (N279) zou van maximaal 80 naar 100 kilometer per uur verhoogd moeten worden.

Volgens woordvoerder Harry van den Berg staan de bordjes met 80 kilometer per uur op deze wegen er vooral voor de sier, want heel veel mensen negeren dit maximum, hetgeen komt door de royale uitvoering van deze wegen, die voor 100 kilometer per uur zijn aangelegd. "In de praktijk verwacht ik weinig verschil in de gereden snelheid, maar het scheelt een hoop torenhoge boetes, waarover menig automobilist naar mijn mening terecht kwaad is".

Ook op de te vernieuwen N279 bij Helmond en de nog aan te leggen N69-Westparallel bij Valkenswaard komen wat de PVV betreft bordjes met '100' te staan. "Wij zijn voor doorrijden in plaats van nepmaatregelen tegen de door de VVD en groene consorten zo geteisterde automobilisten, waarmee ik doel op een eventuele snelheidsverlaging op snelwegen, hetgeen onder de streep zelfs nog niet een halve procent verschil in stikstofdepositie geeft".

Motie: docxMotie van 80 naar 100 kilometer per uur