Persbericht PVV Brabant: Brabantse partijen laten boeren alweer in de kou staan

Op verzoek van de PVV Noord-Brabant is vrijdag aan het begin van de Provinciale Statenvergadering een ordevoorstel ingediend om vóór de behandeling van de Begroting van de provincie eerst te debatteren over landbouw. Helaas is het voorstel door de meerderheid van de politieke partijen zoals het VVD, de CDA en FvD weggestemd.

Vanwege de hoge mate van onzekerheid die heerst bij de Brabantse boeren na de verwarring over de standpunten van het CDA en de Brabantse maatregelen die verder gaan dan de landelijke, is de PVV van mening dat de Brabantse politiek het aan de boeren verplicht is om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen.

"De partijen in Provinciale Staten - en vooral die van de coalitie met het CDA voorop - moeten zich kapot schamen", aldus woordvoerder Maikel Boon. "Brabantse veehouders zitten met de handen in het haar. Veehouderijen dreigen failliet te gaan, er is onduidelijkheid over de regelgeving vanuit zowel Den Haag als Den Bosch en als klap op de vuurpijl roept het CDA vorige week dat de Brabantse maatregelen die boeren de kop kosten teruggedraaid moeten worden. Het is dan ook godgeklaagd dat ons voorstel om hier meteen over te debatteren door de achterkamertjespolitiek van tafel wordt geveegd."

 

Hieronder kunt u het ordevoorstel van de PVV Noord-Brabant lezen:

Voorzitter,

Ik wil een ordevoorstel doen. Donderdagavond 31 oktober, 6 dagen na een heftig en emotioneel landbouwdebat kwam CDA Brabant met een persbericht waarin aan werd gegeven dat het CDA de deadline van 1 april 2020 van tafel wil. Ondanks dat het CDA zelf heeft ingestemd met de datum van 1 april 2020, kan de PVV dit voorstel steunen. De PVV is van mening dat de Brabantse boeren recht hebben op duidelijkheid en wij willen onze boeren vandaag deze duidelijkheid kunnen verschaffen. Omdat de deadline van 1 april 2020, onderdeel is van provinciale regelgeving, is mijn fractie van mening wij er vandaag over kunnen en moeten spreken. Daarom wil de PVV concreet het volgende ordevoorstel doen: Om vandaag separaat een landbouwdebat te voeren voordat wij aanvangen met de begroting