PVV: PPS-plannen A58 Slimste Regio van de wereld onwaardig

Via Zuidnet A58, een Publiek-Private Samenwerking (PPS) tussen overheid en bedrijfsleven moet de verbreding van de A58 met enkele jaren vervroegd worden.

"Een fantastisch initiatief, een samenwerkingsverband waarin overheid en bedrijfsleven elkaar versterken om projecten die van groot maatschappelijk belang zijn sneller mogelijk te maken: het lijkt bijna te mooi om waar te zijn!" volgens PVV-Statenlid Harry van den Berg.

"Gezien de prijskaart van € 425 miljoen, waarvan € 170 miljoen voor te financieren door de provincie, moet het ook wel heel erg mooi worden! Voor dit bedrag worden alleen de baanvakken Tilburg-Eindhoven en St. Annabosch-Galder aangepakt. Beide trajecten waar nagenoeg over de hele lengte aan de binnenkant tegen de vangrail alleen een extra rijstrook hoeft worden aangeplakt".

"Alleen bij Oirschot moet het viaduct over het Wilhelminakanaal verbreed worden en wellicht moet de brug over de Mark bij Ulvenhout iets aangepast worden, maar ook met dat meegerekend kom ik moeilijk aan de 200 miljoen als ik het vergelijk met andere recente projecten, zoals de A2 Den Bosch – Eindhoven en de A28 Meppel – Zwolle", aldus Van den Berg,

De PVV vind dat de Slimste Regio van de wereld het project enorm uit kan breiden binnen hetzelfde budget. "Ik daag de wegenbouwers uit om met dit budget ook de A58 trajecten Goirle – Bavel en Breda – Etten-Leur mee te nemen en ik denk dat als we puur op capaciteitsuitbreiding werken, zelfs de kruisingen van Oisterwijk tot en met Helvoirt op de N65 (voor Vught zijn al plannen in de maak) vanuit dit budget ongelijkvloers gemaakt kunnen worden".

"Het is nu tijd voor puur efficiënt werken, veel asfalt en veel probleemoplossing voor weinig geld en nu ligt er een echte uitdaging voor de bedrijven om te laten zien wat ze kunnen. Wat de PVV betreft gaat de voorfinanciering vanuit de Provincie gewoon door, maar zal ze in een later, beslissend stadium zeer kritisch naar de plannen kijken en eventueel de hakken in het zand zetten. Het kan niet zo zijn dat er op peperdure wijze 2 stukken weg verbouwd worden waar dat heel sober en voordelig kan en dat een stuk als Goirle – Bavel, waar het verkeer nu al dagelijks vastloopt, gewoonweg vergeten wordt".

Harry van den Berg

PVV Noord Brabant