PVV Noord-Brabant is klaar met het kabinet: “Eerst A58, dan bomen!”

De PVV in Noord Brabant is woest op het VVD-PvdA kabinet dat Brabant langer dan nodig opscheept met dagelijkse files op de A27, A58 en A67.  “Kennelijk geeft men liever geld uit aan allerlei zinloze maatregelen tegen de al geruime tijd afwezige opwarming van de aarde en investeringen in biodiversiteit, waar volgens tellingen en de CBS-data niets mis mee is, maar volgens discutabele computermodelletjes en daarvan afgeleide paniekplaatjes zich een ramp voltrekt”, aldus woordvoerder Harry van den Berg.

Toch ziet de PVV een mogelijkheid om genoemde wegen en de Noord-Oost-Corridor op tijd aan te leggen. “Door het 240 miljoen euro zware Groenfonds wat langer op de plank te laten liggen, wordt het mogelijk om de projecten verder voor te financieren. De wegen hebben lang genoeg gewacht, Tilburg – Eindhoven al sinds 1966, nu mag de nieuwe natuur wat ons betreft wel een paar jaartjes doorschuiven”.

De PVV is wel blij met de aanpak van de N65, hoewel deze de partij nog lang niet ver genoeg gaat. “In de plannen worden alleen de problemen in Vught aangepakt. Wij zien liever alle kruisingen ongelijkvloers en vangrails langs de bomen. Deze weg heeft al genoeg slachtoffers geëist. Overhevelen van het Rijk naar de Provincie zou een oplossing kunnen bieden voor spoedige aanpak van deze weg”.

Harry van den Berg