PVV Noord-Brabant: Parma-conferentie met Rottenberg in de Ruwenberg was onnodig duur!

Nadat de PVV driemaal voorafgaand aan de conferentie gevraagd heeft om een kostenraming ervan, heeft de provincie Noord-Brabant vandaag eindelijk de kosten van de werkconferentie over de veehouderij -de zogeheten Parma-conferentie- bekend gemaakt. Deze driedaagse vergadering in Sint-Michielsgestel, die oorspronkelijk in Italië was gepland, kostte in totaal maar liefst 47.000 euro. Een besparing van 3.000 euro op het kostenplaatje van de oorspronkelijke reis naar Parma.
De PVV Noord-Brabant is furieus over het exorbitante bedrag. ''De vergaderingen hadden in het Provinciehuis kunnen plaatsvinden. Maar nee, er moest en zou op een externe locatie geld worden uitgegeven, omgerekend maar liefst ruim 550 euro per persoon en dat is exclusief de vergoeding voor gespreksleider Rottenberg: pure verspilling van belastinggeld," aldus Joyce Kardol van de PVV-fractie. "En waarom moest gespreksleider Rottenberg 6.000 euro kosten? Dat is omgerekend fors boven de Balkenendenorm, terwijl we juist in Brabant overeen zijn gekomen dat zelfs die norm al te hoog is als het gaat om bijvoorbeeld subsidies uit Brabants belastinggeld."
De PVV verwacht van de provincie dat zij voortaan bij de planning van conferenties zorgvuldiger omgaat met het belastinggeld.  Zij zal dan ook de volgende Statenvergadering met een initiatiefmotie komen waarin opgeroepen wordt tot strikte budgettering vooraf en verantwoording achteraf van werkbezoeken en conferenties.  De PVV rekent op brede steun in Provinciale Staten hiervoor.

Namens de PVV Noord-Brabant,
 
Joyce Kardol