Fractievoorzitter PVV Noord-Brabant Ronald Dol treedt om gezondheidsredenen terug

’s-Hertogenbosch/Den Haag, donderdag 14 maart 2013
 
Fractievoorzitter Ronald Dol van de Brabantse PVV Provinciale Statenfractie heeft besloten om per heden het fractievoorzitterschap neer te leggen. Dol kampt al een hele tijd met zijn gezondheid, en vindt dat hij zijn functie vanwege zijn ziekte en daarmee samenhangende behandelingen niet uit kan oefenen op de manier waarop hij vindt dat het moet en zoals hij dat ambieert.
Daarom heeft hij met pijn in het hart besloten om zijn voorzitterschap binnen de fractie nu neer te leggen. Ondanks zijn ziekte heeft hij twee jaar lang de fractie met veel enthousiasme geleid. Ronald Dol blijft echter wel actief als Statenlid voor de PVV Noord-Brabant,  als lid van de commissie Economische Zaken en Bestuur.
 
De Brabantse PVV fractie benoemt Statenlid Alexander van Hattem unaniem als nieuwe fractievoorzitter. De koers en werkwijze van de PVV Noord-Brabant zullen onder de nieuwe fractievoorzitter hetzelfde blijven als in de afgelopen twee jaar.
De fractieleden hebben respect voor de beslissing van Ronald Dol en zijn hem erg dankbaar voor zijn inzet en gedrevenheid in de afgelopen jaren. Zij waarderen het zeer dat hij zich in blijft zetten in de Statenfractie. Ook wensen zij hun nieuwe fractievoorzitter Alexander van Hattem veel succes toe.
 
PVV-Tweede Kamerfractievoorzitter Geert Wilders: “Ik heb zeer veel respect voor Ronald Dol, hij heeft als lijsttrekker en fractievoorzitter van de PVV-Brabant geweldig werk verricht en de PVV in Brabant op de kaart gezet. Ik wens Ronald heel veel sterkte in de strijd tegen zijn ziekte en ben verheugd dat hij ondanks het terugtreden als fractievoorzitter, voor de Statenfractie van de PVV behouden blijft. Ik wens Alexander van Hattem veel sterkte als nieuwe fractievoorzitter”.
 
Namens de PVV Noord-Brabant en de Tweede Kamerfractie PVV,
 
Met vriendelijke groet,
 
Ronald Dol
Alexander van Hattem
Geert Wilders