Spreektekst Statenvoorstel 86/18 Energieagenda 2019-2030

Voorzitter,

Vandaag komt de PVV met het enig juiste voorstel om de exorbitante kosten, het faillissement van de arbeiders- en middenklasse en de landschappelijke vernielzucht van dit energiegedrocht te voorkomen: het hele voorstel duurzaam opfikken in de Amercentrale.

Want... Waar bent u mee bezig?! Waarom tenminste 600 - 1000 miljard euro verkwisten voor een theoretische 0,00007 graden Celsius "klimaatwinst"?
In Brabant is dat 100.000 tot 150.000 euro per huishouden voor 0,00001 graad en waarom draait de lage- en middenklasse hier genadeloos voor op. Graag een reactie.

In 2019 gaat de energierekening in vergelijking met 2017 met meer dan 500 euro omhoog voor een doorsnee huishouden, zo las ik in de Telegraaf:

500 Euro!

En wie draait daar voor op?

- Niet de GroenLinks stemmende topambtenaar Roderick en de bij een gesubsidieerde instelling werkende D66-fan Laurentien met hun zonnepanelen op de villa, een zeer vervuilend knapperend gesubsidieerd pellethaardvuurtje en windaandelen van de windturbine ver weg, ongeveer bij Henk en Ingrid in de achtertuin.
Zo houden zij een zakcentje over om 2 weken naar Amerika te kunnen tussen de Citytripjes door. Met de Tesla inclusief 95.000 euro belastingvoordeel naar het vliegveld: héérlijk is dat!

- Wel timmerman Henk en verpleegster Ingrid die net aan de lasten van hun oude, eigenhandig opgeknapte rijtjeswoning kunnen voldoen. Zij gaan met de tent naar Eersel in het oude dieseltje, met evenveel CO2-emissie als de Tesla, waarbij voor hen de brandstof en wegenbelasting wel duurder wordt.

Honderden euro's méér nu worden vele duizenden euro's straks!

En waarvoor?

Waarvoor worden Henk en Ingrid de energiearmoede ingejaagd? Waarom pakt de gemeente de grond af onder het huis van Henk en Ingrid indien ze zich niet extra in de schulden kunnen steken voor de regelrechte nachtmerrie, de lompe, lawaaiige en bij strenge vorst compleet disfunctionerende warmtepomp, dankzij de radicale Greenpeace-activist Samson en non valeur Ed Nijpels, ?

Nogmaals, waarom?

Stel, alle andere partijen in deze zaal hebben het bij het juiste klimaat-eind. De PVV slaat de plank vol-le-dig mis.

Stel.... De aarde warmt in hoog tempo op vanaf volgend jaar, nadat er de afgelopen 20 jaar bar weinig gebeurde, en

Stel.... De zeespiegel stijgt ineens wel als een gek, na 7.000 jaar en tot op de dag van vandaag te hangen op 1,8 millimeter per jaar stijging

Stel, het was inderdaad dat gas waar elke plant blij van wordt, CO2

Stel kortom, dat de alarmerende berichten en cijferbrij omtrent de scenario's op basis van consequent hopeloos falende klimaatmodellen, tóch juist blijken te zijn.....

Laat ik eerlijk zijn: het klimaatsysteem is dusdanig chaotisch dat wij het in ieder geval over één ding met het VN-klimaatpanel IPCC eens zijn: een voorspelling is niet te maken. U kúnt dus volledig gelijk krijgen!

Wel.... Dan hebben we een probleem! Áls

U bent echter nu al op basis van rammelende scenario's in paniek. Dat kan.... Maar het probleem is: u bent in blinde paniek.

Blind voor de realiteit dat uw beleid geen enkel klimaateffect heeft
Blind voor steekhoudende tegenargumenten
Blind voor de gezondheidsschade bij mens en dier
Blind voor het enorme risico van een ontwrichtende mega-blackout

Blind voor de waanzin die direct en indirect de hele lage- en middenklasse een diepe, diepe armoede injaagt.

Blind voor de nota bene door de Staat én het IPCC zélf berekende volstrekt onmeetbare resultaat

Blind voor deze krankzinnige kosten-batenanalyse die tot boven de 500.000 miljard euro per "bespaarde" theoretische graad gaat uitkomen

Blind dus voor het feit dat NIETS doen werkelijk GEEN ENE MOER uitmaakt voor het klimaat, ook niet als álle beloften van alle landen in het Parijs-akkoord, dus inclusief de Verenigde Staten, nagekomen worden. Vandaar onze motie "Stop de volksverlakkerij"

U bent...
Blind voor het eigen oliedomme beleid:
Van het gas thuis af en overgaan op met gascentrales geproduceerde elektriciteit voor de warmtepomp en tegelijkertijd ook nog eens subsidiëren van op alle fronten minimaal 8x vierzere en ruim 3x CO2 rijkere biomassa in pelletkachels en kolencentrales. Zelfs viezer dan alleen kolen stoken!

Blind voor het feit dat we helemaal geen personeel hebben om deze energie- en isolatiewaanzin uit te voeren.

88 Petajoule, iets meer dan een kwart van de totale energievraag, wilt u opwekken met wind en zon.

Dat is van West- naar oost-Brabant elke 2 kilometer een rij van 30, 210 meter hoge turbines.... Hetgeen door windschaduw onmogelijk is, na Tilburg is het windstil

Windparken vol neodymium uit de gifhel van Baotou in China. Een situatie in Brabant waarin geen vogel meer overleeft, geen vleermuis meer een kans maakt

Of met zonnepanelen, die dus in de nacht en winter níets doen, terwijl wij juist dán veel elektriciteit nodig hebben. 50.000 voetbalvelden vol cadmium-.en loodlekkende panelen, gemaakt met 3,5 kilogram geconcentreerd zoutzuur per vierkante meter. De biodiversiteit? Foetsie, morsdood.

De PVV stelt: haastige spoed is compleet mesjogge.

De opwarming blijft vér achter bij de klimaatmodellen, alle eerdere doemscenarios van de milieuclubs faalden zonder uitzondering en er is schoon gas genoeg in de wereld voor nog zeker 2 eeuwen

Veelbelovende nucleaire technieken komen er aan en daarom pleit de PVV er voor om écht open te staan voor bijvoorbeeld de schitterende en inherent veilige, op onder meer kernafval werkende thorium-technologie: met deze centrales worden niet alleen elektriciteit en warmte opgewekt, maar ook bijzonder waardevolle isotopen voor behandeling van kanker en anti-bioticaresistente bacteriën kunnen gewonnen worden

Met deze techniek zijn we in 2050 vrijwel zeker een heel stuk verder op weg naar een schone en ook nog eens koolstofarme technologie, en Henk en Ingrid? Zij worden niet energiearm in een instortende economie, integendeel: zij kunnen in rijkdom overvloedig genieten van nagenoeg gratis en schone energie, vliegend in een geheel schoon vliegend vliegtuig naar alle hoeken van de wereld!

Een toekomst vol energie, welvaart en rijkdom. Wij roepen u via motie en amendement op om mee te doen: ook voor uw kinderen en kleinkinderen!