Statenvragen PVV Noord-Brabant inzake zogenaamde vertrouwelijkheid van het werkplan Public Affairs

Geacht college,

Op 11 november ontving de PVV Noord-Brabant antwoord op herhaalde technische vragen bij de begroting.

 

Dit leidt tot de volgende vragen:

 

1. Een van de technische vragen van de PVV bij de begroting betrof het ontvangen van het werkplan Public Affairs. In de initiële beantwoording van de technische vragen luidde de beantwoording van GS dat 'dit uitvoering en dus bevoegdheid van GS is'.

De PVV reclameerde hierover door te stellen dat het feit dat het een bevoegdheid is van GS, niet betekent dat Provinciale Staten het document niet kunnen ontvangen. De PVV verzocht het document alsnog te kunnen ontvangen.

GS antwoordde op 11 november: "Het werkplan Public Affairs is onder geheimhouding ter inzage gelegd bij provinciesecretaris mw Burger." Waarom is het werkplan een geheim document?

 

2. Wat is de exacte achtergrond van de geheimhouding dan wel vertrouwelijkheid?

 

3. Draagt het document de officiële aanduiding "vertrouwelijk" of "geheim"?

 

4. Wie heeft deze geheimhouding van dit document vastgesteld en wanneer? Kan de PVV beschikken over documentatie waaruit het vaststellen van deze vertrouwelijkheid of geheimhouding blijkt? Zo nee, waarom niet?

5.Deelt GS de mening van de PVV dat, door het geheim verklaren van dergelijke beleidsstukken, PS in haar controlerende taak onnodig beperkt wordt? Zo nee, hoe kan PS dan wél het publieke debat over deze materie voeren? Zo ja, bent u bereid de geheimhouding direct in te trekken?

 

Namens de PVV Noord-Brabant,

 

Hoogachtend,

Patricia van der Kammen