Persbericht PVV Brabant: Subsidie weg, laadpalen weg!

De Brabantse PVV vraagt het provinciebestuur om per direct hetplaatsen van nieuwe laadpalen voor elektrische auto's te stoppen.

"De gemiddelde leaserijder met hybride wagen is te lui om de stekkerin het stopcontact te steken, zo blijkt uit onderzoek. De provincie volzetten met provinciale laadpalen van 1000 euro subsidi per stukper jaar was alleen al daarom een belachelijk plan, zeker als je in ogenschouw neemt dat er volgens onze berekeningen 25 laadpalen - dus25.000 euro per jaar - nodig zijn om het energieverbruik van 1 huishouden te vergroenen", aldus woordvoerder Harry van den Berg.

"Nu ook nog eens de markt voor hybride auto's in gaat storten door hetwegnemen van belastingvoordeel, is het helemaal van de gekke om nog van die klimaatpalen neer te zetten", aldus de PVV, die ook wil wetenhoeveel inkomsten uit opcenten de provincie dit jaar misgelopen is door de "belachelijke belastingvoordelen" op deze hybride auto's.

Geacht college,Volgens berichtgeving (1) is het kabinet voornemens de belastingvoordelen op hybride auto's te laten vervallen.

De PVV-fractie heeft hierover de volgende vragen:

1    De PVV toonde al eerder de volstrekte nutteloosheid aan van zowel de belastingvoordelen voor hybride auto's als de peperdure bijbehorende laadpaal (2 en 3), maar er komt nog een argument bij: kabinetsplannen die het schrappen van belastingvoordelen voor hybride auto's inhouden.Is het college het met de PVV eens dat indien deze plannen doorgang vinden, de markt voor hybride voertuigen waarschijnlijk in zal storten en derhalve verdere uitbouw van laadinfrastructuur nóg onzinniger is dan het al was? Zo ja, is het college bereid de uitrol van de laadinfrastructuur onmiddellijk te stoppen? Zo nee, waarom niet?

2    Kan het college aangeven hoeveel opcenten de Provincie Noord-Brabant dit jaar misloopt als gevolg van de belastingvoordelen op de hybride auto's? Zo nee, waarom niet?
Hoogachtend,Namens de PVV fractie Noord-BrabantHarry van den Berg

1    
http://www.telegraaf.nl/binnenland/24173879/__Bijtelling_flink_uitgekleed__.html
2    
http://www.pvvnoordbrabant.nl/index.php/nieuws/moties/1126-motie-laadpalen
3    
http://www.brabant.nl/applicaties/sis/download.ashx?qvi=51571
 pag. 3 en 4

Beantwoording: pdfLaadpalen_en_belastingvoordeel_hybride_autos_beantwoording_dd_06-07-2015.pdf