Brabantse PVV woest over VVD-getreuzel bij verbreding A67

De PVV in de Brabantse Staten is woest over het bericht dat de minister en de gedeputeerde, beiden van de VVD, eerst gaan kijken of de problemen op de A67 ook met slimme oplossingen aangepakt kunnen worden.

"Er is maar één slimme oplossing en dat is de asfalteermachine", aldus PVV-statenlid Harry van den Berg, die er aan toevoegt dat tenminste tot de verbreding het inhaalverbod voor vrachtwagens weer ingevoerd moet worden.

Volgens de PVV heeft de VVD de Brabantse automobilist flink in de steek gelaten: "De VVD heeft in Noord-Brabant de Ruit rond Eindhoven weggegeven, de N279 bij Helmond gehalveerd en gaat nu ook nog de A67 opnieuw vertragen: schaamteloos!"

 

Geacht college,

Volgens een bericht op Omroep Brabant wordt getracht de problemen op de A67 op te lossen met “slimme technieken” (1)

De PVV heeft hierover de volgende vragen:

1 Is de berichtgeving op Omroep Brabant correct? Zo nee, waarom niet?

2 Heeft de minister aangegeven welke “slimme technieken” aangewend worden om de problematiek op de A67 te lijf te gaan? Zo ja, welke? Zo nee, heeft u geïnformeerd naar de aard van deze technieken?

3 Bent u het met de PVV eens dat extra asfalt en op zijn minst veel langere invoegstroken (met name bij Geldrop) onmisbaar zijn in de aanpak van de A67? Zo ja, welke maatregelen ten aanzien van extra asfalt heeft u voorgesteld aan de minister en wat was haar reactie hier op? Zo nee, waarom niet?

4 Bent u het met de PVV eens dat zowel langere invoegstroken als een verbreding naar minimaal 2x 3 rijstroken tussen Leenderheide en Zaarderheiken in alle gevallen de meest solide oplossing, en daarmee de asfalteermachine de “slimste techniek” is? Zo nee, waarom niet?

5 Bent u het met de PVV eens dat

- na het vervallen van de Ruit,

- het versmallen van de N279-Zuid

- en nu ook de vertraging bij de A67,

de automobilist rond Eindhoven, onder deze verantwoordelijke VVD-minister en VVD-gedeputeerde, volledig in de steek gelaten is? Zo nee, waarom niet?

Namens de PVV-fractie Noord-Brabant

Met vriendelijke groet,

Harry van den Berg

 

Beantwoording: pdfA67_beantwoording_dd_08-11-2016.pdf