PVV Noord-Brabant: Statenvragen 'Weer meer drugsdumpingen in Brabant'

Geacht college,

download 2

De PVV Noord-Brabant is er teleurgesteld over dat het aantal drugsdumpingen in Brabant vorig jaar is toegenomen tot een recordhoogte. Vooral in het oosten van Brabant had de politie de handen vol en landelijk is Brabant de nummer één drugsprovincie, in alle opzichten¹.
Brabant is nu nog altijd de mooiste provincie, maar door het lakse beleid van GS is Brabant hard op weg om het afvoerputje van Nederland te worden.

Dit leidt tot de volgende Statenvragen:

1. Heeft dit college kennisgenomen van het artikel ”Drugs in Brabant: meer dumpingen, minder labs (CIJFERS)”¹ van Omroep Brabant?
2. Is Brabant ook volgens GS de nummer één drugsprovincie van Nederland, in alle opzichten, zoals Omroep Brabant constateert¹? Zo nee, waarom niet?
3. Deelt GS de mening van de PVV, dat het tegengaan van drugsdumpingen de allerhoogste prioriteit moet hebben? Zo nee, waarom niet?
4. Deelt GS de mening van de PVV, dat de toename van drugsdumpingen mede te wijten is aan de weigering van dit college om daadkrachtige maatregelen te treffen om drugsdumpingen tegen te gaan, zoals de weigering van GS om de SSIB te voorzien van meer slagkracht²? Zo nee, waarom niet?
5. Natuurmonumenten geeft in het artikel:” Steeds luidere roep om camera’s in het bos” op
29-3-2017 in BN de Stem³ aan, dat door drugsdumpingen dassenburchten vernield worden. Is het correct dat er dassenburchten vernield of beschadigd zijn door drugsdumpingen? Zo ja, hoeveel dassenburchten zijn er vernield of beschadigd in Noord-Brabant en welke maatregelen gaat GS treffen om dit in de toekomst te voorkomen?

Namens de PVV Noord-Brabant,

Maikel Boon
Alexander van Hattem

¹ http://www.omroepbrabant.nl/?news/263090682/Drugs+in+Brabant+meer+dumpingen,+minder+labs+%5BCIJFERS%5D.aspx  
² Beantwoording Statenvragen over Samen sterk in Brabant tegen tsunami van drugsdumpingen: http://brainps.brabant.nl/actueel/statenvragen-en-antwoorden/download.aspx?qvi=61727
³ Zie voorpagina en pagina 7 van BN de Stem (Bergen op Zoom) van 29-3-2017 pdfdrugsdumpingen.pdf

 

Beantwoording: pdfWeer_meer_drugsdumpingen_beantwoording_dd_18-04-2017.pdf