Statenvragen Bodo Ramelow moet geen gesprekspartner van Noord-Brabant zijn

Geacht college,

Statenleden van Noord-Brabant hebben een uitnodiging ontvangen aanwezig te zijn bij een lunch die op 7 september plaatsvindt in Nuenen, ter ere van het bezoek van Minister-President van de Duitse deelstaat Thüringen Bodo Ramelow aan Noord-Brabant. De heer Ramelow wordt ontvangen door de Commissaris van de Koning.

De PVV Noord-Brabant heeft de volgende vragen:

1. De heer Bodo Ramelow, Minister-President van de Duitse deelstaat Thüringen, wordt bij een bezoek aan Noord-Brabant op 7 september 2018 ontvangen door de Commissaris van de Koning.

a. Bent u bekend met de grote welkomsactie[1] van de heer Ramelow, Minister-President (Die Linke) in september 2015, waarbij hij een trein met Syrische 'vluchtelingen' welkom heette met de woorden "Ich freue mich das ich euch hier begrüssen darf", en "Inshallah"[2], waarbij hij een en ander zelfs duidt als "das ist der schönste Tag meines Lebens"[3]?

b. Wat vindt het college ervan dat de Minister-President van Thüringen de islamitische invasie van Europa zoals die vanaf 2015 stelselmatig en gepland plaatsvindt tot de mooiste ervaringen uit zijn leven kwalificeert?

c. Wat vindt het college ervan dat de Minister-President van Thüringen zichzelf met het uitspreken van "Inshallah" onderwerpt aan de islam, daarmee feitelijk de democratie ontkennend?

2. Hoe kijkt u ertegenaan dat onder het bewind van Ramelow momenteel een democratisch gekozen partij, de Alternative für Deutschland, door de Verfassungsschutz van Thüringen bestreden wordt[4], terwijl de partij van Ramelow[5] uit vele oudgedienden van het Stasi-bewind uit het voormalige communistische regime bestaat, en de partij als de erfgenaam daarvan wordt beschouwd[6][7]?

3. Bent u net als de PVV van mening dat de Brabantse belangen op geen enkele manier worden gediend door vijanden van vrijheid en democratie in Noord-Brabant te ontvangen? Zo nee, waarom niet?

4. Vindt het College het gepast om op kosten van de belastingbetalers te gaan lunchen met de minster-president van een Duitse deelstaat die de ondergang van ons mooie continent Europa mee helpt organiseren door de massale invasie van de islam (de grootste bedreiging van onze westerse beschaving) actief te faciliteren?

5. Bent u bereid de bespreking met de heer Bodo Ramelow te annuleren? Zo nee, waarom niet?

Namens de PVV Noord-Brabant,

Alexander van Hattem
Patricia van der Kammen

[1] https://www.youtube.com/watch?v=JkfFBwGKbCU 

[2] https://www.youtube.com/watch?v=Rz-DRRkQjXo 

[3] https://www.youtube.com/watch?v=QMRGNmaGVII 

[4] https://www.tagesschau.de/inland/afd-verfassungsschutz-113.html 

[5] https://en.wikipedia.org/wiki/Bodo_Ramelow 

[6] https://www.dw.com/en/communist-comeback-of-left-awakens-cold-war-anxiety-in-thuringia/a-18111136

[7] https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/germany/11276037/German-far-Left-party-takes-state-parliament.html 

 

Beantwoording: pdfBodo_Ramelow_beantwoording_dd_25-09-2018.pdf