PVV wil veilig Brabant voor homo's

De PVV in de Provinciale Staten heeft geschokt gereageerd op een onderzoek van COC Noordoost-Brabant waaruit blijkt dat bijna de helft van de lesbiennes, homo's, biseksuelen en transseksuelen (LHBT) in Noordoost-Brabant zich onveilig voelen vanwege zijn of haar seksuele voorkeur. PVV-Statenlid Joyce Kardol ''Ik ben enorm geschrokken door dit bericht. Zeker gezien het mede in mijn eigen woonplaats Uden afspeelt. Het is onacceptabel dat mensen zich op grond van hun seksuele geaardheid onveilig voelen. In het Brabantse moet iedereen zich thuis kunnen voelen, of je nou van mannen of van vrouwen houdt'' In het onderzoek staat'' De oververtegenwoordiging van met name Marokkanen is niettemin zeer zichtbaar' wat een typisch voorbeeld is van de islamisering in Brabant'. De PVV dringt daarom bij de provincie aan om de sociale veiligheid te bevorderen en deze schreeuw om hulp serieus op te pakken. De PVV gaat vragen stellen aan Gedeputeerde Staten over deze kwestie. Kardol "de politiek moet op dit soort signalen uiterst serieus nemen, de PVV staat voor een Brabant waar LHBT'ers welkom zijn, homohaat moet keihard worden aangepakt".

Onderstaand de Statenvragen:

Geacht college,

Op Omroep Brabant van 2 maart 2012 staat dat de helft van de homo's zich onveilig voelt in Noordoost-Brabant. Dit roept bij ons de volgende vragen op.

1. Bent u op de hoogte van het artikel op Omroep Brabant?[1]

In het betreffende artikel wordt verwezen naar het onderzoek van COC Noordoost-Brabant eind 2011 onder lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's) en de constateringen van treiteringen en bedreigingen met lichamelijk geweld.

2. Bent u op de hoogte van dit onderzoek ''Gay en Veilig in Brabant''?[2]

3. Deelt u de mening van de PVV dat men zich thuis zou moeten voelen in het Brabantse en dat het volstrekt onacceptabel is dat mensen op grond van hun seksuele geaardheid uit hun eigen buurt worden gejaagd door onaangepast straattuig? Zo neen, waarom niet?

In het onderzoek staat onder kenmerken van daders ''De oververtegenwoordiging van met name Marokkanen is niettemin zeer zichtbaar''.

4. Deelt u de opvatting dat deze problemen een rechtstreeks gevolg zijn van de islamisering van Brabant? Zo neen, waarom niet?

5. Welke actie gaat de provincie, in samenwerking met de gemeentes, ondernemen om het gevoel van sociale onveiligheid van de burgers in (Noordoost-)Brabant te verbeteren?

6. Deelt u onze mening dat overlast gevend straattuig, indien hurend bij een woningcorporatie, uit huis geplaats moet kunnen worden cq niet in aanmerking moet kunnen komen voor een voorrangsregeling bij het zoeken naar een sociale huurwoning, zodat slachtoffers zich weer veilig kunnen voelen in hun eigen woonwijk? Zo ja, bent u bereid een pilotproject te starten om de mogelijkheden te onderzoeken? Zo neen, waarom niet?

Namens de PVV Noord-Brabant,

Joyce Kardol

[1]http://www.omroepbrabant.nl/?news/1704671033/Helft+homos+voelt+zich+onveilig+in+Noordoost-Brabant.aspx

[2]http://www.btvo.nl/userfiles/publications/93/gay_en_veilig_in_brabant_-_eindrapport_def.pdf