Mondelinge vragen uitbreiding mini-camping Bernehoeve Kaatsheuvel

Voorzitter,

We hebben het vandaag veel over communicatie.... betrouwbare overheid.... we zijn bezig met ambitieuze visies op het gebied van de vrije tojdseconomie, koersdocument stad en platteland

Minicamping de Bernehoeve in Kaatsheuvel wil uitbreiden.

Een op het oog klein onderwerp, maar wel een die ik, gezien de geschiedenis met vele andere gevallen, plenair behandeld wil zien. Het gaat hier namelijk om een cultuur die ik ernstig vind en een beeldvorming die ronduit schadelijk is voor het vertrouwen in de politiek.

Uit gesprekken met de gemeente Loon op Zand heb ik begrepen dat de gemeente ten onrechte een strookje aan de achterkant van de uitbreiding van Camping de Bernehoeve in 1 procedure heeft meegenomen. Een kleinigheid, om de ondernemer een hoop kosten en werk te besparen. hulde aan de meedenkende gemeente!

Maarrrrr vanuit Den Bosch wordt er keihard een natuurinpassingsstreepje door de ondernemersplannen gehaald. zelfs een dure gang naar de Raad van State lijkt er aan te komen en dat allemaal -naar mijn bescheiden mening- om pietluttigheden.

Bosrijk Efteling: >20 jaar, eindelijk klaar, Hemelrijk al 18 jaar bezig voor een paar bungalows De Beekse Bergen, sinds de jaren 80 plannen voor meer bungalows, Duinoord in Helvoirt: MER gemaakt voor ruim 20 bungalows: streep er door.

Doorgeslagen idioterie daar op Duinoord, waar, dit keer op last van de gemeente, een skibaan afgebroken moest worden om een - overigens schitterend - ecologisch klimbos te kunnen realiseren.

Mijn vriend Rob Meurs in Winterberg is het nederlandse overheidsgekonkel dankbaar. Ze hebben al een leuke omzet gerealiseerd op deze gratis skimatten in de kinderskituin en volgend winterseizoen ligt er een fraaie mattenskipiste achter zijn hotel, waarvoor de gemeente in no-time toestemming gaf "om het een jaartje aan te kijken". Zo kan het dus ook.  Het gezeur komt uiteraad niet allemaal door de provincie en de door haar gesponsorde partners, maar vaak wel.

Waar en wanneer komt in dit huis de cultuuromslag? Wanneer gaat de provincie de ondernemer die het lef heeft Brabant te verrijken, te laten floreren, te bruisen en van werkgelegenheid te voorzien, met open armen ontvangen. Met zorgvuldige, maar supersnelle procedures, met flexibiliteit.

Wanneer kijkt men in dit huis naar de mogelijkeden in plaats van de moeilijkheden, Wanneer wordt men soepel met onbenulligheden die projecten in de weg staan?
Wanneer gaat dat gebeuren?

Pakken wij de kansen die op de toeristische markt liggen, met het massaal met pensioen gaan van de babyboomers en het meer in eigen land blijven van de toerist door de crisis met beide handen aan of verzanden we in regeltjesgeneuzel en missen we de boot volledig?

De reacties op de site van het BD waren veelzeggend over hoe er gedacht wordt over de provincie:

Belachelijk dit ondernemertje pesten van de provincie! Laat ze zelf een streep zetten door die idiote miljoenen verbouwing van het provinciehuis. Daar maken ze zich nuttiger mee!
Jan - 27-02-2012 | 09:46
Mooi beroep, ambtenaartje. Altijd ondernemers treiteren en als de ene ambtenaar het niet doet, doet de ander het wel. En dan gaan ze met elkaar in de slag. Wat een mooie job. En wij betalen ze hiervoor. Raar eigenlijk.
snorder - 26-02-2012 | 17:18
Ja, Ja, in de schaduw (liggen tegen elkaar) van Bosrijk (1000 bedden) wil de provincie (lees De Efteling?) geen extra (lucht)bedden want .... vul zelf in en kleur het plaatje! Waanzin ten top uit de grijze provinciesilo en extra zuur voor een hard werkende recreatie-ondernemer die écht alles goed verzorgd heeft en nota bene in de gemeente woont die recreatie en toerisme hoog in het vaandel (zegt) te hebben... (toch?). Gemeente: regel dit dan ff in Den Haag en zet die hooghartige provinciale betweters ff buitenspel! Met dank en vriendelijke recreatiegroet.
Koos - 26-02-2012 | 15:10

Vragen:

1                    Hoe heeft het zover kunnen komen dat een gang naar de Raad van State door de gemeente Loon op Zand nodig zou kunnen zijn?

2                    Hoe valt deze geschiedenis te rijmen met de ambities van GS op toeristisch gebied?

3                    Op welke manier kan dit soort bureaucratisch gesteggel, waarvan ondernemers, de werkgelegenheid en de toerist én het vertrouwen in het bestuur de dupe worden, in de toekomst worden voorkomen?

http://www.brabantsdagblad.nl/regios/langstraat/10544323/Provincie-dwarsboomt-plannen-van-mini-camping-in-Kaatsheuvel.ece